Ga op zoek naar ongezouten feedback

Houd jezelf regelmatig een spiegel voor

 

Als leider is het belangrijk om jezelf regelmatig een spiegel voor te houden. Om continu de dialoog aan te gaan en open te staan voor feedback. Ga juist ook op zoek naar die ongezouten feedback.

Dat kan heel confronterend zijn. Je hebt een beeld van jezelf hoe je denkt dat je bent en overkomt, en dan lees of hoor je ineens hoe dat door anderen wordt gezien of gepercipieerd. Dat kan soms mijlenver uit elkaar liggen.

Ga de dialoog aan

Vervolgens ga je daarover het gesprek aan. Wat zie je dan? Hoe komt dat over en waarom? Als je snapt hoe het in elkaar zit, hoe het komt dat er een verschil zit tussen hoe jij denkt dat je overkomt en hoe je werkelijk overkomt, dan ga je over jezelf nadenken. Waar komt dat verschil vandaan?

Een voorbeeld

Een manager werd tijdens een training van The Leadership Circle hoog gescoord op Compliance, maar niet op Integriteit. Hij dacht hoe kan dat hou? Ik niet integer? Ik houd me altijd aan mijn afspraken, ik ben eerlijk, ik doe alles volgens de regels. Wat bleek nou in het gesprek met zijn medewerkers? Volgens hen was hij te loyaal naar zijn eigen managers toe en volgde hij juist teveel de regels en de processen wat door zijn team werd ervaren als niet integer en authentiek naar hen toe.

Met jezelf aan de slag

Zodra je erkent dat andere mensen jou anders zien dan hoe jij het beoogt, dan kun je het proberen te veranderen. Veel aspecten hebben te maken met je persoonlijkheid en je talent, maar er is ook nog zoiets als ontwikkelbaarheid.

Bijvoorbeeld: Ik ga mezelf trainen om niet overal direct ja op te zeggen, ik sla af en toe eens met mijn vuist op tafel, ik ga ergens tegenin als ik het er niet mee eens ben. En ik betrek ook anderen daarbij die ik bijvoorbeeld vraag om mij een seintje te geven zodra ik in mijn valkuil stap. Het gaat om openstaan voor feedback en bereid zijn om er iets aan te doen.

Echt aan de slag met je leiderschapsstijl? Bekijk onze leiderschapstrainingen voor meer informatie.

Tip: Download gratis de 360° Leiderschap whitepaper

Button Download whitepaper


Warning: fopen(./.access_log): failed to open stream: Permission denied in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(/var/tmp/.access_log): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7