Hou op met gehoorzamen

Verleng je houdbaarheidsdatum door lef te tonen

 

Alleen maar je best doen is vandaag de dag niet meer genoeg. Als je meer wilt betekenen voor je organisatie, als je gezien wilt worden, dan moet je meer doen dan alleen maar braaf gehoorzamen.

Stop met controleren, je mensen op detailniveau aansturen en jezelf blindstaren op kpi’s. Wil je vandaag de dag het verschil maken als leider? Durf dan uit je comfortzone te komen en toon lef.

Hoe kun je jezelf motiveren om meer lef te tonen?

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat gebeurt er nou als ik nog 10 jaar lang doe wat ik altijd doe?
  • Wat moet er gebeuren voordat ik in actie kom?
  • Wat zou het me brengen als ik in actie kom?

Het echt kunnen veranderen vraagt van jezelf een intrinsieke motivatie. En die moet je zelf gaan halen. Wachten tot het gebeurt is onzin. Je moet het zelf doen.

Die intrinsieke motivatie start bij: wat wil je nou echt? Wat vind je belangrijk? Wat wil je met je leven? Hoe wil je zijn? Wat gebeurt er als je je waarden leeft? Hoe ziet dat eruit voor jou?

Het doel van die vragen is om voor jezelf een stip op de horizon te plaatsen. Daar knok je voor, daar zit je drive en die wil je bereiken.

Zoek ondersteuning

Het helpt als je jezelf laat ondersteunen in dit proces. Een professionele trainer of coach, maar ook een collega of mentor op de werkvloer kan met je meedenken, prikkelen, reflecteren, je door elkaar schudden en fungeren als een stok achter de deur om jezelf iedere keer weer opnieuw uit te dagen.

Vergeet niet dat je jezelf elke dag al in een leerproces bevindt. Elke dag wordt van jou gevraagd om jezelf te ontwikkelen. Met een beetje ondersteuning gaat het alleen sneller en gemakkelijker!

Meer leren over leiderschap? Kom naar één van onze leiderschapsseminars of bekijk onze leiderschapstrainingen voor meer informatie.

Tip: Download gratis de 360° Leiderschap whitepaper

Button Download whitepaper


Warning: fopen(./.access_log): failed to open stream: Permission denied in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(/var/tmp/.access_log): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7