Leiderschap met lef!

Neem initiatief en laat je niet leiden door angst

 

De hele wereld vraagt zich af wat leiderschap nou eigenlijk is. Het is een ‘veelkoppig monster': voor elke bewering over goed leiderschap vind je ook een tegengestelde bewering.

Eén aspect wat een leider in ieder geval onderscheidt van een niet-leider, is dat ze het initiatief naar buiten toe durven te nemen, waarbij ze zich niet laten leiden door angst.

Het gaat er om angst te overstijgen en vanuit een doel en een visie te handelen. Terug gaan naar jouw authentieke kern als leider, kan daarbij zeker helpen. Hieronder lees je waarom.

Iets écht graag willen is bijna hetzelfde als authentiek zijn

Je bent leidinggevende omdat je iets wilt bereiken, je wilt iets neerzetten. Dat is de één van de belangrijkste eigenschappen van een goede leider. Niet voor de status, niet voor het geld, of omdat je het leuk vindt om mensen aan te sturen.

Echte leiders onderscheiden zich, omdat ze iets écht graag willen. En dat is bijna hetzelfde als authentiek zijn. Je innerlijke drijfveer leven.

Leef je innerlijke drijfveer

Daarop voortbordurend: moed is één van de vier ‘kardinale deugden’ en authenticiteit en moed ontwikkelen dat hoort bij elkaar. Moed komt namelijk uit het hart, niet uit het hoofd. Je hebt pas lef als je iets hebt om voor te gaan.

Als je niets hebt om voor te gaan, schiet je in de zelfbescherming. Je gaat reactief gedrag vertonen dat voortkomt uit angst. Echter, gedrag dat voortkomt uit angst leidt tot constante performance. Creatief gedrag gericht op het bereiken van een doel leidt tot constant verbeterende performance.

Daag jezelf dus uit om iets te zoeken waar je voor 100% voor wilt gaan. Als je je bewust wordt van je innerlijke drijfveren en wat je wilt neerzetten, dan komt dat lef vanzelf.

Jezelf ontwikkelen binnen het leidinggeven van vandaag de dag? Bekijk dan onze training Leidinggeven anno nu.

Tip: Download gratis de 360° Leiderschap whitepaper

Button Download whitepaper


Warning: fopen(./.access_log): failed to open stream: Permission denied in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(/var/tmp/.access_log): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7