Wie regeert, de angst of de leider?

Neem het heft in eigen handen en vergroot je cirkel van controle

 

Zeker in tijden van crisis en reorganisaties gaan mensen handelen vanuit angst en zelfbescherming. De angst om je baan te verliezen bijvoorbeeld. Handelen vanuit angst zorgt ervoor dat je niet in je kracht staat. Met als gevolg dat je in de vertraging schiet of zelfs stagneert.

 

Om je rol goed uit te kunnen voeren is het juist zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Ga dus op zoek naar je waarden en drijfveren.

Hoe zorg je ervoor dat je weer in the lead komt? Dat je doelen nastreeft waar je 100% achter staat? Of dat je een manier vindt om je doelen te behalen op een manier die past bij je waarden en talenten? Daar kun je zelf je rol in pakken, ook als je het met bepaalde beslissingen of een gekozen strategie niet eens bent.

Zo kan het ook

We geven je graag een mooi voorbeeld van een manager die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden:

Een manager binnen een organisatie die volop aan het reorganiseren was, had er ontzettend veel moeite mee dat er zoveel mensen ontslagen werden. Een proces waarin hij zelf ook een actieve rol had. Hij vroeg zich af of hij zelf nog wel wilde blijven.

Hij bleek een zeer mensgericht manager te zijn, terwijl zijn MT genoten veel meer proces- of taakgericht waren. Hij besloot echter om anders tegen zijn rol aan te gaan kijken.

Hij besefte dat hij vanuit zijn eigen waarden en drijfveren juist een hele belangrijke rol kon vervullen binnen de reorganisatie. Vervolgens heeft hij heel wat mensen de hand geschud en de deur gewezen, maar wel altijd vanuit verbinding en met zingeving. Die zingeving zat ‘m er voor hem in dat alle mensen die werden ontslagen met respect werden behandeld.

Vergroot je cirkel van controle

Het gaat in zo’n situatie om het vergroten van je ‘cirkel van controle’. Jezelf laten zien en duidelijk maken waar jij voor staat, zodat je betrokken blijft en niet afhaakt.

Vraag jezelf dus eens in de zoveel tijd af: word ik hier nog steeds blij van? Zo niet, waarom niet? En is er een andere manier om invulling te geven aan mijn rol die beter bij me past en waar ik wel blij van word?

Je hoeft niet altijd drastische maatregelen te nemen. Soms is het gewoon een kwestie van een andere bril opzetten.

Wilt je effectiever leidinggeven in continue verandering en meer impact hebben op het succes van je organisatie? Bekijk dan onze training Leidinggeven in continue verandering.

Tip: Download gratis de 360° Leiderschap whitepaper

Button Download whitepaper


Warning: fopen(./.access_log): failed to open stream: Permission denied in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(/var/tmp/.access_log): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7