6x de ruimte pakken

Met respect naar je omgeving

 

De ruimte pakken betekent soms ook ruimte creëren. Want laten we eerlijk zijn;  jouw functieomschrijving geeft je grenzen bij benadering aan, de rest moet je zelf doen. En dat bekent ook lef tonen, want het kan heel goed zijn dat je pas werkende weg ontdekt waar je grenzen liggen. De grens in tot waar je kunt besluiten, de grens tot waar je jezelf kunt uitdagen en stretchen.

Hieronder 6 invalshoeken om ruimte te creëren zonder roekeloos te zijn en met respect naar je omgeving.

1. Manage je baas

Als je wilt dat je baas jou kan vertrouwen omdat je levert wat hij vraagt, onderhandel dan. Organiseer je ruimte om succesvol te kunnen zijn. Durf desnoods onderbouwd nee te zeggen. Onderhandel  over de randvoorwaarden die tot resultaat leiden. Naar boven toe managen is minstens zo belangrijk als naar beneden toe, want je team krijgt het benauwd als jij de ruimte voor hen niet goed regelt.

2. Sta voor je team

En maak keuzes met en voor je team. Dan kan het zijn dat je een gecalculeerd risico neemt. Je kiest er bijvoorbeeld voor om niet eerst een heel gevecht aan te gaan met de top om ergens toestemming voor te krijgen, maar jij en jouw team  gaan het gewoon doen en als het fout gaat dan leg je verantwoording af.

3. Doe op het juiste moment een stap terug

Erken bijvoorbeeld dat je medewerkers op een bepaald vlak betere professionals zijn dan jij en beslis dan om een stap naar achteren te doen en hen faciliteren. Door ze de ruimte te geven om de goede dingen te doen, krijg jij de ruimte om toegevoegde waarde te leveren.

4. Wees kritisch naar je team

Je ruimte pakken, betekent ook dat je iets van de kwaliteit van het werk vindt. Je houdt er rekening mee dat je medewerkers soms doodmoe worden van de eisen die gesteld worden. Je bespreekt, motiveert en coacht hen daarbij. Maar je pakt nadrukkelijk je ruimte als je vindt dat het niet goed gaat. Medewerkers zijn intelligente mensen die niet de hele dag geknuffeld hoeven te worden.

5. Klim op de zeepkist

De VUCA-wereld*  vraagt om het implementeren van allerlei veranderingen en dat betekent nou eenmaal dat je soms impopulaire maatregelen moet nemen. Zorg er altijd voor dat je er zelf voor 100% achterstaat, alvorens je op die zeepkist klimt om te doen wat in het belang van de organisatie noodzakelijk is. Je kunt niet loyaal zijn aan een boodschap, als je niet loyaal kunt zijn aan jezelf. Pak alle ruimte die nodig is om te zorgen dat je loyaal kunt zijn.

* Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous

6. Maak zo nu en dan een statement

Als je gezien wilt worden in je rol, doe dat dan op jouw manier. Door op een aantal momenten jouw persoonlijke handtekening te zetten. Durf af en toe stelling te nemen, tegen de haren in te wrijven, of juist iets heel gaafs of vooruitstrevends doen. Laat jezelf zien! De ruimte is er, want die heb je zelf mee vorm gegeven.

Bezoek ons leiderschapsseminar

Wil je aan de slag met jouw persoonlijke leiderschapshandtekening? Bezoek ons leiderschapsseminar Van leidinggeven naar leiderschap en maak een vliegende start onder leiding van onze Director Coaching Anje-Marijcke van Boxtel (official coach Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-15).

Tip: Download gratis de 360° Leiderschap whitepaper

Button Download whitepaper


Warning: fopen(./.access_log): failed to open stream: Permission denied in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(/var/tmp/.access_log): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY): failed to open stream: No such file or directory in /domains/360leiderschap.nl/DEFAULT/wp-content/themes/360gradenleiderschap/footer.php on line 7